dimarts, 25 de febrer del 2014

ESCOLES GERMANES


El desembre del 2013 va fer cinc anys que a l’Escola Sant Esteve vam engegar la cooperació amb la Fundació Fior di Loto  (http://www.fiordilotoindia.org/).


Llavors, moguts per una voluntat de participar directament en algun projecte de cooperació de manera continuada, significativa i transversal; i aprofitant el vincle que una mestra tenia amb la Fundació, vam animar-nos a col·laborar en l’escolarització i l’educació  de les nenes de l’Índia.
La Fundació Fior di loto dirigeix una escola a Pushkar on s’escolaritzen gratuïtament nenes que per la seva condició social no tenen possibilitats d’anar a l’escola. L’escola Sant Esteve col·labora cada any amb la Fundació amb la finalitat de millorar les instal·lacions i els recursos de l’escola de Pushkar.

Al llarg d’aquests  anys hem contribuït en la construcció de classes, en la creació d’una biblioteca, en l’esponsorització de nenes que hi ha a l’escola, en la compra de material escolar i lúdic i també en necessitats mèdiques quan han calgut.

També al llarg d’aquests cinc anys hem rebut la visita de les fundadores de l’escola i els nostres alumnes han fet intercanvi de dibuixos, cartes i missatges amb les nenes de Pushkar.

La nostra vinculació amb la Fundació serveix  per apropar als/les nostres alumnes a una realitat molt diferent de la nostra, on els infants tenen desitjos, somnis i interessos similars als infants d’aquí, però on els seus drets i privilegis són molts diferents als dels nostres nens i nenes.

Acostar l’escola Fior di Loto a l’escola Sant Esteve ens permet any rere any reflexionar al voltant de la pobresa i les desigualtats socials i educar en l’empatia i la solidaritat.

En definitiva aquest projecte ens fa conscients que tots hem de contribuir en la construcció d’un món més just, on tot els nens i les nenes tinguin accés a l’Educació i a la igualtat d’oportunitats.

Ens agradaria afegir que en aquest projecte s’hi ha implicat tota la comunitat educativa i ara sabem que si tots posem una mica de la nostra part es poden fer grans coses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada